Laga mat med Chef Mió – Pestofylld kyckling med Chèvre-rödbetor & Persilje-råris

Det är Armands sista dag i Sverige och jag hastar hem från jobbet med en påse råvaror. Nu måste det gå undan.

1: Kycklingfiléerna får ett snitt på mitten, men inte så att den delas helt. 1 msk pesto slängs på, lite chili, vårlök, flingsalt och pressad citron. Stäng igen med öppningen uppåt och lägg ett smörpapper runt den.

2: (färdigkokta) Rödbetorna klyvs och beströs med lite ringlad Balsamico, hackad Chèvre-ost, valnötter (och lite flingsalt

In med allt i ungen på 200 grader. Använd sticka och ta ut allt då temperaturen på kycklingen nått 70 grader.

3: Jag väljer att koka råris i en grönsaksbuljongtärning. I en bunke så hackar jag en kruka persilja, adderar en vitlöksklyfta och 1 msk pressad citron, 3 msk olivolja + flingsalt. När riset är klart så rör jag ihop detta.

Till det hela serverar jag detta i glaset. Bon appétit!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *