Bon appétit

Surströmmingspremiär

Det är dags för ”Bönan i byns” årliga surströmmingsskiva och den ståndar sedvanligt i det ursöta lusthuset i norra Sunderbyn. En humle har letat sig in i rummet och det känns som om vi är med i en brittisk sagofilm. Runt om oss busar tre stor-pudlar, tre raskatter av något slag och massor av höns.

Årets strömmingen är ingen vanlig surströmming, nej det är lyxversionen, den numrerade (och för övrigt inte ute till försäljning) Grand Kallax Let´s do this!

Det görs bara 1000 burkar av denna läckerhet och vi njuter och njuter (jag får i mig 6 st) Man rensar den, lägger den på ett tunnbröd med färskpotatis, hackad lök, gräddfil och smör. Mmm.

Vi avslutar denna fantastiska kväll (medan solen går ner) med en paj på röda krusbär och rabarber och hela kroppen är så vansinnigt nöjd. Tänk att en vecka kan börja så här bra!

Tack så himla mycket Bönan i byn!

Leave a Reply