Musik, Parfym & Bok-beställning

Köp mitt underbara album ”Tröst” som jag tagit fram under projektet ”Mon ami Mió Music” genom att klicka här!

Då kommer du att kunna lyssna på tio nyskrivna låtar som Mió Evanne har skrivit och som tolkas av de tio fantastiska artisterna Amadeus Evanne, Anna Sandström, Dear Martin, Elisabeth Sandström, Eva Schilken, Jessica Stenlund, Lisa Lindström, Mon ami Mió, Niklas O. Lundström & Robin Lundberg. Bered dig på en musikalisk resa med allt från folkvise-jazz till electro-pop.

IMG_3188

– Vill du beställa en flaska av min limited edition unisexparfym ”Mon ami Mió – un parfum de Provence”?

Klicka då här!

– Efter några puffar av denna eau de parfum, sprider sig mjuka toner av toppnoterna alp-lavendel, vild-lavendel, salvia, grön galban och bergamott. Sedan växter hjärtnoterna fram som är en mild kryddig doft av rosmarin, timjan, fikon och ett uns sibetolja. Som basnot träder det tillsist fram en grund av tonka, mysk, vitmossa och exotiskt sandelträ. Tillsammans med denna doft får du känslan att du är ute och tar dig en skogspromenad i Provence en tidig morgon efter ett regn. 

50 ml

Mió: Då jag växte upp så hade jag två saker jag led förskräckligt av, nämligen mina stora fötter och min stora näsa – VARFÖR GUD??? Idag vet jag bättre. Mitt väderkorn är nämligen helt fantastisk och jakten på utsökta parfymer har blivit ett stort nöje (/utgift). Då jag fick chansen att besöka parfym labbet i Grasse var det som om jag blivit sju år igen och just fått veta att det vankades våffor till lunch – himmelriket öppnades.

Det fanns tusentals doftprover som skulle sniffas igenom och kombinationerna var oändliga. Men på något sätt blev näsan aldrig matt, nej jag visste vart jag var på väg. Doften skulle fånga något naturligt, nämligen mitt Provence, där jag bor 1/5 av året – ja jag ville ta med mig doften hem till kalla Norrbotten så att jag inte skulle glömma mitt andra hem. Sedan ville jag inte göra en Eau-de-Cologne eller en Eau-de-Toilette, nej jag ville erövra de marker som kvinnorna förut haft patent på, en stadig doft som håller i sig, en Eau de Parfum (8 -15% parfymolja)

Jag tänker att en parfym inte får vara en regnrock, den får inte vara så förseglande att den tar bort kroppens egna doft. Parfymtrenden har nämligen gått åt det hållet att dofterna blir mer starka och genomträngande. Jag vill att parfymen ska vara som en slöja, nästan som en väldoftande gloria som man bär med sig under dagen och faktum är att denna doft är fantastisk att sova i.

Flaskan fick jag leta länge efter att hitta, man jag fann den tillslut i USA och jag älskar den svart puffen som sprider ut doften på ett perfekt sätt. Ett tips är att spara skruvkorken som den kommer lastad i, ja då man reser är det bra att kunna försegla den noga. Typsnittet då? Ja efter att ha provat hundratals så tog jag tillsist fram ett bläckhorn och gjorde det på egen hand. Voilá!

PS: Ett speciellt tack sänder jag till bästa bollplanket i världen – LOVE AT WORK, för hjälp med allt från förpackning till design. Merci!

______________________________________________________________________________________

Vill du beställa ett signerat exemplar av min bok

”Kusinen från Landet”?

Klicka då här!

Du kommer strax att få besök av en släkting du inte visste att du hade; kusinen från landet. I vecka efter vecka, under ett helt år får du stifta bekantskap med Mió Mathias Evanne. – En besvärlig släkting som inte går hem förrän sista champagneglaset är tömt, en kär vän som plötsligt förgyller en annars så tråkig onsdagkväll. Hur som helst: bered dig på ett möte fyllt av kärlek, religion, familjeliv, kosmetika och show. Kusinen från landet – Mió Mathias Evanne – är här!

Recensioner: QX QX QX QX Mió Mathias Evanne är något av en svenssonbög, han har både man, barn och hund. Dessutom chockar han alla oss fantastiska storstadsmänniskor genom att ha sitt fäste i självaste norrland. Men i övrigt är Evanne i stort sett så homo man bara kan bli. Han älskar schlager, smink och jobbar självklart som frisör. Och hans samlade krönikor som tidigare publicerats i Norrbottens-Kuriren handlar kort och gott just om detta. Läsaren får följa med honom på halvt hysteriska resor runt om i Sverige och världen, men även på krogbesök och vardagsäventyr hemma i Luleå. Är han, som för mig, en ny bekantskap blir ”Kusinen från landet” en glad upptäckt.

Chavah Selander skriver: Mió Mathias skriver med glimten i ögat om att vara trebarnspappa och berättar med självupptagen självdistans om dagliga ting som att få upp tånårssonen ur sängen, familjeresor till Barcelona och ångesten över en dålig hårdag. Och även om det aldrig övergår tilll några speciellt djupa iakttagelser och funderingar är resultatet en samling kärleksfulla och livsglada historier. ”Kusinen från landet” slukas lätt på några timmar och är väl värd sin tid. Detta är inte första gånger som Evanne buntar ihop sina alser i bokformat, för några år sedan gav han ut sin kröniksamling ”Gallimathias”. Men nu är det som sagt ”Kusinen från landet” som står på tapeten och för att sammanfatta det hela är boken skrattframkallande litterär snabbmat som bör gå hem hos fler än glitterbögar och schlagerfjollor, igenkänningsfaktorn är betydligt mer allmängiltig än så.

PS: Tidningen QX listade i sitt Majnummer 2005 ”Kusinen från Landet” som EN AV TRETTIO NUTIDSKLASSIKER!!! ”Mió delar med sig av sina tankar om kärlek, religion, familjeliv, smink, underhållning… Ja, i stort sett allt som utgör livet. Kul och lättläst med bögperspektiv.”

3 reaktioner på ”Musik, Parfym & Bok-beställning

Kommentarer inaktiverade.