Qui

I Narnia

Jag vaknar upp i Narnia. Ja under natten har en torr lätt snö fallit och bäddat in Tallberg till något man annars läser om i sagorna. Jag får kaffe och smörgås som frukost, ja själva är de inne på sin andra frukost då de stiger upp redan just efter fyra.

Det är intressant att återvända till sin barndoms torp och med äldre ögon se tillbaka. En del av mig har liksom växt om mina föräldrar och jag tar på mig stort ansvar då jag är där. Dammsugaren är för gammal och tung = ring ring till syster Myriam som är på väg upp/ köpa en liten ny moderna sak. Jag klipper dem, vi skottar gården, jag och Zeb lagar dumplings-soppe-lunch och bjuder även syster Zuzette + familj på detta alternativt julbord.

Svårt blir det när man blir barn igen. Som när toapappret tar slut och man ropar på mamma att komma med en ny rulle (VEM är så opraktisk att man inte har extra rullar på toaletten?) Hon kommer inte bara med rullen, nej hon trycker inte sig på toan och pratar OCH PRATAR i tio minuter innan jag får stopp på henne och kan köra ut henne. JAG VÄGRAR att torka mig invid moder Sybille.

Nu ska jag sova middag, för ingenstans sover man så gott som här. Det är helt tyst. Helt vitt. Helt underbart. Amen. PS: Hur fina är inte fina föräldrar? 82 och 85 år gamla och galet välbevarade.

3 Comments

 1. I Narnia - Blogghubb

  21 december, 2019 at 14:04

  […] Läs hela blogginlägget här: I Narnia […]

 2. Lena Engman

  21 december, 2019 at 16:06

  Fin fin text
  🌟🤗

 3. Berit Carlsson

  21 december, 2019 at 17:14

  Helt underbart att läsa. Hälsningar så mycket till er alla, om en fröjdefull jul.

Leave a Reply