C'est la vie

Gubbtjuven & Karma

På flyget hem så dimper en äldre herre ner invid mig. Jag hjälper honom upp med bagaget på hyllan. Än så länge allt gott.

Det är när flygvärdinnan går förbi och då hon tappar en tom plastmugg på hans axel som något händer. Mannen reagerar blixtsnabbt i en sorts smärt-rörelse och sätter genast igång med några moves som jag inte känner till. Det rör sig om någon sorts jag-vill-ha-kompensation-för-detta-fruktansvärda-i-form-av-whiskey / inte gjorde det här något. Den förbryllade flygvärdinnan ger tillslut mannen en whiskey och flighten fortsätter.

När personalen sedan kommer ut med sin vagn vill mannen inte ha vanligt vatten (som är gratis) utan istället gratis bubbelvatten. Då flygvärdinnan förklarar att det kostar 25:- så surar han ihop och beklagar sig över hur dålig service som SAS kör, ja både han och hans vänner tycker visst det.

Flygvärdinnan ser olycklig ut och jag känner att det att dags att assistera. ”Men SAS har ju vart jätte schyssta mot dig, du har ju fått gratis whiskey tom” Mannen hajar till och puttrar fram att det där vet jag inget om. ”Jo det vet jag” säger jag och blir helt plötsligt varse om härskartekniker och hur snål-gubbar hittar ett sätt att glida fram här i världen.

Då vi ska kliva av så händer KARMA, ja då en annan passagerare öppnar bagageluckan så trillar en väska ner i huvudet på honom. Jag har svårt att hålla mig för skratt och han gör det hela svårare för sig genom att utbrista ”Jag HAR betalat för whiskeyn” Hahahaaa!

PS: På nästa flight till Luleå är det samma flygvärdinnor som på flighten innan. De nickar glatt och tackar så varmt för assistansen.

1 Comment

  1. Gubbtjuven & Karma - Blogghubb

    6 januari, 2020 at 20:33

    […] Läs hela blogginlägget här: Gubbtjuven & Karma […]

Leave a Reply