Merde

En fallen ängel

Ibland händer det saker som gör att man handlöst faller till backen, som en intet ont fallande ängel. Det har just hänt mig! Ibland vet man visserligen om att man gjort dåligt ifrån sig och kanhända förtjänar man då de blessyrer man sedan ådrar sig.

TT Nyhetsbyrå har lagt ut ett uppdrag åt Copyright Agent, nämligen en ”global skanning” och ”Total bevakning av sociala medier”. Har du sedan publicerat en bild som du inte tagit själv så kan det för dig (som för mig) dimpa ner ett krav på 2850:-.

Ja jag hade bevakat Melodifestivalen här för något år sedan och i brist på bilder på Martin Stenmarck så ”lånade” jag en galant bild av honom från en blogg. DET skulle jag alltså inte ha gjort.

Det finns miljontals bloggare ute i bloggosfären och bilder delas och återanvänds friskt och nu ligger bloggandet i farozonen. Eftersom jag bloggat på i över tio år så har jag ju otaliga överträdelse på mitt skuldregister och skulle denna algoritm få jobba vidare så hade jag nog fått gå från hus och hem. Det fanns liksom inget annat alternativ för mig än att radera hela min bakgrund… BU! Jag förstår att en tidning eller en sponsrad blogg inte ska sno bilder från en fotograf men det finns rätt många bloggare som jag som inte får en krona för det vi gör utan bara skriver för att underhålla oss själva och våra läsare.

Så jag laddar modstulet om och börjar om från början. Vill du som trogen läsare crowdfunda mig för alla lyckliga stunder du haft vid min blogg så swisha valfritt belopp (ja visst – en tia är också en tia) till 070-6930088 så ska jag tacka er i en kommande blogg (utan att nämna hur många kronor ni stöttat upp med) Tack på förhand!

2 Comments

  1. Magen får special treatment – Mon ami Mió

    3 december, 2019 at 18:21

    […] Glöm inte bort att skämma bort dig och punktsatsa där det mest behövs. Glad tisdag på er alla och TUSEN TACK för alla som hittills deltagit i min crowdfounding. […]

  2. Thank you all! – Mon ami Mió

    11 december, 2019 at 13:58

    […] när min blogg fick börja om från början här i början av månaden och varför? Om inte klicka här! Med en skuld på 2850:- i bagaget (efter N.Y/ kunde inte vara värre) så startade jag en crowdfund […]

Leave a Reply