Romerska ringar & vita jeans

Allt verkar tydligen lösa sig. SAS var samarbetsvilliga och lät oss boka om vår Parisresa till vilket datum som helst (även om det datum vi valde hade mycket dyrare resor) Dessutom så fick vi på bara en dags varsel omboka lägenheten i Paris och skjuta fram den till nästa månad! Det enda smolket i bägaren är att OM vi hade åkt nu och inte om en månad så hade jag fått ihop tillräckligt med eurobonuspoäng för att ännu ett år få behålla mitt guldkort.

MEN efter att ha talat med dem så kanske det löser sig. Ja för OM strejken bryter ut vid midnatt (nu hoppas jag att den gör det) så kan jag få reklamera det hela och mest troligt få tillräkna mig poängen ändå. Men om strejken inte bryter ut så måste jag alltså susa iväg någonstans, ja jag behöver bara EN flight till så är jag i hamn… (dagens I-landsproblem)

Efter jobbet så kastar jag flygstrejker och jobb bakom mig och svänger mig upp i de romerska ringarna, ja jag har saknat dem:

I omklädningsrummet får jag lära mig saker av den unga generationen (ett gäng gymnasiekillar dividerar) Först och främst använder de inte handdukar att linda om sig med i omklädningsrummet (förutom då i torkningssyfte) Nej de kupar bara handen och håller för snoppen! (sålunda i bastun) Idag var temat ”Vita jeans” och jag fick det hela sammanfattat.

Vita jeans är ”the shit right now” för killar, MEN det finns restriktioner. Det måste vara ”rätt snitt” på dem, ja de får inte se ”tjejiga ut”. Killen som bär dem måste se ”manlig ut” för annars kan de vita jeansen förstärka den omanliga looken. Tänka sig. Ingen pratade om mina problem med vita jeans, vilket är att det bara är vita i ungefär 15 minuter för sedan har jag satt mig i något eller spillt något på dem. Ingen pratade heller om att jeans–vitt oftast är kritvitt och jag som föredrar benvitt känner mig som ute på hal is. Sen får man oftast (klimat-osmart) tvätta dem separat då de vita lakanen oftast kräver 95 grader.

Jag och en annan ”äldre” man fnissade gemensamt i smyg om den långa vita-jeans-utläggningen men samtidigt så funderade jag på vad jag själv höll på att tjorva om då jag var i den åldern…

3 reaktioner på ”Romerska ringar & vita jeans

  1. Hur långt har du kommit i antal år på raken med guldkort ? När man kommer upp i tio års sammanhängande guldkort så innebär det att man blir ngt som kallas för Life time gold member vilket betyder att man inte längre behöver tjäna in till 45 000 varje år s a m t att man vid behov kan spara sina poäng så länge man vill. Jag har kommit upp i fem år och kommer precis upp i detta med 3000 poängs marginal. Det som jag också upptäckt är att det man tjänar poäng på är att faktiskt boka in businessresor gärna då till Asien som Japan eller Singapore – jag får 21100! på min businessresa tur och retur vilket är nästan halva poängantalet man behöver. Ett annat knep är att man tex. på en resa till Frankrike åker via Oslo eller Köpenhamn då tjänar man ytterligare poäng.

  2. Tyvärr slarvade jag för 4 år sedan och förlorade mina 4 år. Så nu har jag börjat om. 6 år kvar tills det blir permanent. Ahaaa. Businessresor! Men till L.A kostar de väl typ 35000?

  3. You are right. Jag skulle aldrig spendera så mycket stålar för en businessresa till LA eller någon annanstans för den delen. Dock, är kostnaden till Singapore, mindre än hälften, jag pröjsade 15500 för min resa, vilket i sig är mycket, men det är också skönt att resa långt i businessklass och avnjuta servicen ombord. Jag kan tänka mig att framledes spendera max 16 000 för en businessbiljett för en sträcka på minimum 12 timmar/enkel. Synd att du sumpade åren du hade ackumulerat men det är bara att bita i det famösa sura äpplet och börja om och se till att inte missa något kommande år. Juste av SAS att ge er nya datum fast priset var ett annat, det är service. Hoppas nu att konflikten löses då SAS inte har råd att förlora mer stålar. PS. Du har inga tricks och knep och knåp på hur man kan tjäna extra poäng så meddela det gärna. Trevlig helg.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.