Mot södern

Vi reser. Hem? Eller vad man nu ska kalla min andra stad Nice. I Stockholm blir planet mot den franska solkusten försenat, men istället för att tjura så börjar vi istället se på film. Jag har dragit mig för att se förra årets svenska osksarsbidrag ”Gräns” ja jag vet inte varför, men då vi väl satt i gång så blir jag med ens klarvaken och på min vakt.

Alla ni som läst Johan Ajvide Linqvists bok ”Pappersväggar” fann säkerligen att denna novell stod ut mot alla andra (nu finns den tydligen publicera separat) och här har man smakfullt byggt på storyn. Ett smärtsamt utanförskap. En förmodad kromosomskada? En unik gåva och ett möte på gott och ont. Se denna saga genast tillsammans med någon som du kan dividera det hela med sedan!

När filmen är slut, så är jag också helt slut och vi landar i solen. Taxin tar oss hem till lägenheten där vår vän Chaka-L redan befinner sig. Hon har köpt champagne och pioner och vi skålar för den tid vi har här och nu och solar oss på vår vackra balkong. Vi äter urgod asiatisk mat och avslutar kvällen med en kvällspromenad för att lyssna på havet och vågorna.

Jag är hemma nu. Och balkongen är varm och jag är lugn. Jag som annars sover så lite, sover så mycket här. Amen.

1 reaktion på ”Mot södern

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.