Seinabo Sey

Det är sista dagen innan 1 veckas semester och vi kör järnet på salongen. Det är nåt visst med lördagar, ja alla är liksom påväg till någonstans. Själva så gör vi oss fina, möter upp med Malinne & Kristo + barnen, för ett glas bubbel (barnen får sockerdricka) och bänkar oss sedan i Kulturens Hus.

Om Seinabo Sey vet jag inte massor, men jag googlar snabbt. Född 1990. Föräldrar: Maudo Sey och Madeleine Sundqvist. Slog igenom för sex år sedan med ”Younger” Uppväxt i Gambia, Halmstad och Stockholm. På frågan (I Damernas Värld) vart hon känner sig mest hemma, svarar hon ”Vi letar efter rötter i människor och glömmer att man kan ha flera rötter. Jag känner mig på vissa sätt hemma i Gambia och på andra sätt hemma i Sverige.”

Efter konserten kan jag även tillägga att: Hon har EN FANTASTISK RÖST och ett galet brett register. Från djupaste basen till något som stundtals låter som en skolad operaröst. Hon tillsynes leker sig fram mellan tonerna och har sådan star-quality som man blir slagen. Och mellan låtarna i snacket, så blir hon en ”vanlig” kvinna som ger tips och råd baserat på egna erfarenheter. I Umeå (efter gårdagens föreställning) hade någon man vart för fysisk och hon gillade det inte. Men eftersom hon hade vart rädd att skapa dålig stämning hade hon haft svårt att säga ifrån. Detta belyser hon och tillsammans med oss (publiken) så bestämmer vi oss för att i fortsättningen – inte vara rädda för det. Hon pratar som singellivet (tidigare besatt av män som inte var intresserade) och om självkänsla – och man bara älskar henne. Tack för att du delar!

Här kommer nu 5 små stickprov från kvällen. Bläddra och njut!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.