Arv

Vad delar vi egentligen med oss till våra nära och kära? Vad lämnar vi en dag efter oss? Jag hoppas att jag kommer att bli ihågkommen för en förträfflig far, underbar make, skicklig hantverkare och en innovatör av rang – men tolkningarna kommer givetvis att variera beroende på vem man frågar. Men önska kan man ju… (PS: Fråga INTE Hin Håla, för hon far med osanning och har psykopatiska drag)

Mor och far kommer om på salongen och käkar lunch med oss. Pappa berättar lätt förvirrade fiskehistorier om hur mycket större fiskar (i Mainisbäcken) han drog upp än sina bröder. Jag köper det – för pappa är bäst! Att fånga min vackra mor på bild är ytterst komplicerat då HON PRATAR hela tiden och på 9 av 10 bilder ser hon smått galen ut. Låt oss filma istället, ja se så vackra de är fast de passerat 80 med råge.

View this post on Instagram

#meetmyparents #3generations #love

A post shared by Mió Evanne (@mioevanne) on

Runt mor och far finns det oändliga historier att berätta och då jag nu nått de grå tinningarnas charm så sammanfattar jag det hela med att jag är så otroligt tacksam att dessa två kom att bli just mina föräldrar. Min fader skulptören. Tack för färg och formseende och för det ängsliga hjärtat. Min mor estradören. Tack för tron på något högre och på mig själv. Tack för gåvan att accelerera på en scen och sedan kunna kliva av och bli nästan vanlig (nästan). Vilken förträfflig kombination!

Mor lämnar över en gåva till mig så kommer att överleva henne, ja på mitt golv ligger nu en handväv trasmatta som passar UTMÄRKT till vår lägenhet i teak. Tack! Jag älskar er…

1 reaktion på ”Arv

  1. Hin håla? HAHAAA det var ett bra nickname på en sån.
    Fin film på Olav o Sibylla!
    Ha det bäst-kusinen Lena

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.