På taknockarna

Det är lördag och efter jobbet så kastar vi oss in i bilen och kör 10 mil in i vildmarkerna. Där väntar inte bara mor och far, nej där väntar också MÄNGDER av tung snö som lagt sig på taken och får dem att krokna. Vi kastar oss snabbt upp på taknockarna och skottar bort snö som om vi inte gjort annat. Garaget, snickarboden blir befriade från sina tyngder och sedan har mor lagat middag och till sist väntar den vedeldade bastun.

Det är tyst och fridfullt i huset nu för Skott har flyttat hemifrån… Vem är då Skott undrar ni. JO det är dem vilda tonårs-jakthunden som fått flytta till ett nytt hem och nu kommit till någon som har tid och ork att ta sig an en unghund med potential. Skott har mest överenergiskt sprungit runt och velat hoppa upp i taket hela tiden, men då ens föräldrar passerat 80 så finns det inte så mycket ork kvar för dem till motion. (frasen ”gå och lägg dig” har vart den mest frekventa)

Så hurra för den nya friden. Hurra för att Skott fått komma till någon som har tid och kraft att låta honom göra det han mest av allt vill = jaga. Mor säger dock att det känns tomt då Skott inte längre ligger utanför sovrumsdörren och att hon inte har någon att snava över då hon nattetid ska kila iväg på toaletten.

Men man kan inte få allt, för även frid har sitt pris…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.