Bluff

Dagens ämne är ”bluff” och det hela kommer ifrån ett sms som jag fick idag:

Till saken är att jag har ganska många Coop-poäng att hämta ut, men jag brukar alltid lösa in dem till eurobonuspoäng… Jag förstod ju att det var något lurt men klickade mig ändå nyfiket vidare. Mycket välgjort måste jag säga, ja den sida som ledde en vidare hade kopierat själva looken. Och tack vare att det skyltades ”utsålt” på några artiklar så spann det även på stress-pedagogiken – att få folk att handla (inte på Coop då) irrationellt. Det hela går alltså ut på att du i slutändan lämnar ut dina kortuppgifter till bedragaren www.rabattcoop.com som sedan tömmer ditt konto.

Till den uslingen som komponerat detta, om du läser detta – så skäms! Lura människor istället för att ärligt jobba sig till framgång. BU. PS: Dessutom har Coop en .se-adress och du har valt en .com. Ha! Karma når dig inom kort, om inte farbror polisen hinner före… (Detta bluff-tillvägagångssätt praktiseras på många håll nu, tex. med ett sms från ”Pensionsmyndigheten”. Mer om det här! )

Det bluffas från alla håll och kanter och på en tron på andra sidan havet sitter en man med gult hår och ljuger sig spray-tan-gul. Jag det visar sig nu att hans advokat Michael Cohen betalt 50.000 dollar för att fejka opinionsmätningar till Trumps fördel. Usling!

Finaliserna i ”Årets matbluff” har presenterats och det är med sorg som jag läser att ”Lätta Original” inte alls bara består av svenska rapsolja utan att den största beståndsdelen innehåller den miljö och hälso-vådliga palmoljan! Superbu!

Hur svårt ska det vara att hålla sig till sanningen? Hur svårt ska det vara att leva ett liv som gör att man kan somna i frid på sin kudde? Livet är kort, gör nåt fint av det!


1 reaktion på ”Bluff

  1. Fick exakt samma Coop meil för 2v.sedan
    Klickade som du nyfiket och fast intuition
    sa att detta är bluff.Visst är människohjärnan lustig? Var i kontakt med Coop och de sa att sms:en och mejlen har cirkulerat länge.Det finns många dårar överallt inkl.Trump.Ser just på protesterna från USA /statsanställda som står utan lön.Vilken jäkla president de har.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.