Det artar sig

Denna mikro-resa till Nice hade ett ändamål, nämligen att landa. Eftersom julen var kullerbytte-aktig med sjuka föräldrar, supermycket jobb och ryggskott så var detta ett MÅSTE. Hur går det då, undrar ni? Alldeles utmärkt. Jag landar i nuet och börjar dagen med en fruktsallad med nötter, med en espresso och en 45 minuters jogging-lunk runt stan.

Efter jogg blir det vuxenpoäng genom att shoppa ETT ELEMENT! Vi har inte varit i Nice så fasligt mycket under vintersäsongen och insåg att vi behövde en extra värmekälla (har blott en AC som kan blåsa lite värme) Eftersom alla lägenheter är byggda att leda bort värme pga att det till 3/4 av tiden är väldigt varmt här, så finns det en glipa i december, januari och februari då det blir motsattsväder till Luleå. Hur då undrar ni? JO i Lule är det kallt ute och då sätter man på sig täckbyxorna, men då man kommer in är det 25 grader varmt och man tar av sig i kalsongerna. I Nice är det 15 grader i skuggan på dagen men då man på kvällen kommer in i lägenheten är det 15 grader där också (dvs. Inget ta-av-sig-till-kallingarn utan istället på med tofflorna) Ett litet element gjorde susen och nu är årstiderna balanserade.

Nu kanske ni tycker det låter tråkigt att bara handla element, men se det finns en guldkant. La Fayette har nämligen en 30% rea och jag fick två underbara tunna ulltröjor!

Ha en trevlig helg nu allihopa. Vi skålade in den med champagne på balkongen och trots att jag har 30 solskydd så har solen gjort mig lite rosa.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.