Annandag jul

Det finns inte så mycket på agendan denna underbart vackra dag, förutom att det är gudstjänst i Tallberg kapell. Två kvinnliga fantastiska präster turas om framme vid altaret och min mor läser även något från profeten Jesaja. Tramporgeln går varm och det blir nattvard. Tänk att allt detta känns så magiskt idag då man väljer det själv… Efter gudstjänsten så blir det fika. Det vankas nybakt mjuk-kaka med pastej och saltgurka, det blir tre sorters kakor, bullar och kaffe. Aaa!

Mor och far bjuder sedan på sen lunch, på traditionsenlig Janssons Frestelse för vår stora familj – men sedan är det dags för hälften av julfirar-gänget att återvända till Luleå. Jag och Zeb (som huserar i min syster Zuzettes hus) drar oss tillbaka i ett vaccum och låter tystnad råda och brasan spraka. När mörkret råder så eldar vi bastun och det traditionella snöbadet stundar. Nu kör vi:

Tack för idag. Amen.

1 reaktion på ”Annandag jul

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.