Laga mat med Mió – Ugnsbakad spetskål med fisk & räk-sufflé

OK nu kör vi – veckan är ny. I mitt nya 5:2-liv ska enligt planerna nu 5 dagars asketism stunda (brasklapp: men en twist gör det omöjligt mitt i veckan) så jag kör min jos-frukost, min sopp-luch, mitt gym-pass & min hälso-middag. Hur har dagen gått då? Jo tack bra. På gymet så försökte jag vrida ut det sista av helgens sus & dus ur mig:

Jag kan även dela med mig av min middag:

1 torskblock/ person (som tinat, som jag hackar smått)

1ägg / person (som jag knäcker ner i en bunke och vispar till ett skum)

1 msk dill/ person

1 msk grädde/ person

1/2 tsk pressad citron/ person 

1/2 msk olivolja/ person

3 cm hackad purjo/ person

salt och kryddor

Detta rörs ihop och sedan kör jag med en mixerstav så att det blir en gegga. Jag adderar sedan tinade räkor (1/2dl / person) i smeten och häller sedan upp i ungssäkra små-skålar. In i ugnen på 200 grader!

Under tiden tar jag 1 spetskål för 3 personer som jag skär i 4 delar och sedan smörsteker i stekpannan tills en brunfärg uppenbarat sig. Jag häller därefter på lite balsamico + flingsalt över den innan jag trycker in den i ugnen på ett bakplåtspapper tillsammans med fisk & räk-sufflén. Då sufflén varit inne i c.a 1/2 timme börjar den vara klar (kolla att den fått fast form) och då tar jag ut allt och hackar lite småtomater över den. Bon appétit!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.