Kung Bore anländer

Ibland sker all i ett ögonblick, som denna torsdag t.ex. Då jag i ottan tittar ut genom fönstret så har snön fallit och allt är vitt. Signalerna i hjärnan signalerar dubbla budskap, ja allt från ”ååå äntligen nu blir det vitt och fint” till ”nu kommer mörkrets tidevarv”.

På min väg till morgon-gymet så knastrar det härligt under fötterna och det är bara att kapitulera inför Kung Bore.

Dagen går snabbt och på kvällen så hinner jag och vår dotter Amoranda att se två hela avsnitt av ”Flash” samt att laga middag. Det blir en fläskfilé (svensk) som jag rensat, kryddat och helstekt snabbt i stekpannan, för att sedan ta in i ugnen tills den kommer upp till 65 grader. Till det så wookar jag spetskål som jag sedan spetsar med soya, chili och balsam-vinäger. Jag steker stora skogschampinjoner som jag lägger in i olja/ vitlök och slutligen wookar jag några 3 cm bitar av en pujo (väl sköljda, ja den ekologiska purjon bjuder oftast på en jord-sands-överraskning) När köttet är klart skivar jag det tunt och lägger upp allt på tallrikar + hackar några tomater. Mmm. Bon appétit!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.