Ljus & och mörker på Gotland

Resan till Gotland (Projekt: Besöka barn 1) går som i ett nafs och jag hittar kors-i-taket några bloggminuter denna söndag morgon. Solen skiner och skogen sjunger av nya fågelljud. På gården dignar äppelträden med hårda röda äpplen och ett stort hasselnötsträd skryter med sitt ankommande nötutbud.

Vi börjar med resans minus, med djävulen och hans anhängare – ja de är också här på Gotland. Några flög faktiskt in med mig på planet till Visby, en hel hord med högljudda norska nazi-män under förkortningen NMR. Deras uppsåt var väl att kapa Almedalsveckan och väcka liv och rörelse i andra troll som ligger gömda under stock och sten. På planet delade de ut reklamblad för sin sak både då de gick in i planet (jag gick på sist och hann ej uppfatta det då) och då vi gick ut. Ja de rusade längst fram i planet då vi landat och ställde sig som flygvärdinnor längst fram och fortsatte med utdelningen. Jag sa förskräckt att ”jag VERKLIGEN INTE ville ha deras reklam” och informerade SAS-personalen om att det delades ut nazireklam på deras flight! Jag tycker det är konstigt att de inte uppmärksammade det hela, eller var de så att de i sin tur kände sig hotade? Är detta lagligt? Flera anhängare mötte upp oss i ankomsthallen och gick runt och pratade och delade ut flygblad. En sorg och rädsla spred sig i mig, är detta Sverige idag? De utländska besökarna (de med till synes utländsk härkomst fick inga flygblad) stirrade förskräck på männen och undrade säkert i vilken helvetes håla de hamnat i. Det är dags nu att ta efter Finland, att förbjuda rasistiska organisationer. Det är dags nu i höst att rösta bort SD från alla former av uppdrag i nästa val. Aldrig har ett val känns så avgörande. PS: Får IS göra samma sak? Får de också anordna sammankomster på Gotland, störa andra talare och dela ut reklamblad på flygplan?
Jag fortsätter med resans plus och det går såklart till min familj och till vår återförening:
Vår äldste son Aidan, med frun Emme och sonen Vincento har ju köpt ett hus i norra Gotland och vi tog med vår dotter Amoranda för inspektion. Hittills har ju resan innehållit allt från matlagning, målning av hus, ö-utforskning, fotbollsmatch i kombo med pizza till lek och bus med lille Prins Vincento. Ååå så underbart.
Och all kärlek och ljus som jag får av dessa de mina, skiner så starkt och så gudomligt. Detta ljus vinner i hästlängder över mörkrets makter och hans anhängare och det hela känns nästan som en ny version av Astrid Lindgrens ”Mió min Mió”.
Det är bara några dagar kvar här nu bland äppelträden och bland fågelkvitter, det är några få dagar kvar med min familj. Tack käre Gud för allt fint jag får vara med om och låt mig vara rädd och värna om det jag har/ låt oss vara rädd om det Sverige som vi har. Amen.

1 reaktion på ”Ljus & och mörker på Gotland

  1. Helt rätt Mio, ingen får skrämmas till tystnad, det är nu det gäller, kärleken segrar till sist

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.