Melodifestivalen 2018/ M – MMMMM MMMMM

1. Méndez: ”Everyday” På en regnig charterresa hade jag förväntat mig detta lallande av en ivrig  Ving-personal. Tonerna sitter inte där som ska och vi öppnar alltså med ett botten bidrag. Betyg: M (Jag gömmer mig i kuddarna)

2. Renaida: ”All the feels” Jag blir glad av denna vackra och stabila tjej + jag hör P4 spela denna mellan reklampauserna. Betyg: MMMM (Jag skulle önska att jag passade i orange, men det gör jag inte) Drama: Hon har ingen medhörning men sjunger svinbra ändå! Snygg koreografi.

3. Martin Almgren: ”A Bitter Lullaby” Ååå så söt kille och vilken vacker hårfärg! Här doftar det country på ett vinnarsätt även om texten är lite enfaldig. Älskar hårfärgen men är tveksam för outfiten. Vad sägs om lite Justin Timerlake/ Man of the woods? Dvs en skogshuggare/hipster outfit? Betyg: MMMMM MM

4. John Lundvik: ”My Turn” En power-ballad som kommer att ta täten. Jag hör lite Bonnie Tylers ”Total Eclipse of the Heart” sippra in på ett ställe men allt är snyggt. Killen, rösten och låten. Betyg: MMMMM MMM. En andra plats?

5. Jessica Andersson:  ”Party Voice” Lite Hung-up-Madonna, lite Gimmi-gimmi-gimmi-Abba och en konstig titel. Party voice, vad är det? Att man blivit för hes för att man skrikigt för mycket för att ljudvolymen vart för hög på krogen? Jag vet att folk gillar den här låten, men jag är tveksam. Hon sjunger visserligen bättre nu än i delfinalen. Betyg: MMMMM (PS: Känner en av dansarna)

6. Liamoo: ”Last Breath” OJ. Här har i nog vinnaren! Även om jag gillar John Lundviks låt bättre så är nog det här den värdiga vinnaren. Så söt! Låter nutida och ger oss en chans i större sammanhang. Betyg: MMMMM MMMM (Flawless haircut och cool outfit)

7. Samir & Viktor:  ”Shuffla” Oh nej. Nu är det dags för dagisbarnen att rösta. Och det finns många av dem. Kommer säkert högt men för mig lågt. Betyg: MM (Bara Mendez är sämre)

8. Mariette: ”For You” Duktiga och rutinerade Mariette får mig att stanna till. Ja visst. Bra låt, cool style och en AMAZING utstrålning. Det kommer att går bra för dig. Betyg: MMMMM MM (Blir du 3:a?)

9. Felix Sandman: ”Every single Day” Denna unge man har en fantastisk röst och jag vet inte varför tankarna förs till Portugal och till förra årets vinnare av Eurovisionsfestivalen – Salvador Sobral. Underbar ballad men kanske ingen vinnare. Tyvärr. Fast du får gärna vinna för mig!  Betyg: MMMMM MMMMM

10. Margaret: ”In my cabana” En blond Rihanna kommer in och charmar oss med en sommar-dänga. Det här kommer också att spelas på P4 och jag ger den Betyg: MMMMM M

11. Benjamin Ingrosso: ”Dance You Off” En duktig ung man fast det låter som en låt som Michael Jackson ratade. Betyg: MMMM

12. Rolandz: ”Fuldans” Oh nooo. Skjut mig! Ni som känner mig vet att JAG HATAR BUSKIS och jag förstår att folk kiknar över detta bidrag men NO NO NO: Betyg: -M

Renaida sjunger faktiskt bättre den andra gången. Ska jag jag öka poängen till MMMMM?

Och Helen Sjöholm Vinner såklart!

What! Carolina af Ugglas har väl aldrig låtit bättre!

OMG Grattis Benjamin!!! Du tog alla med storm. Jag får vara glad  att min fullpoängare kom på en silverplats och att min silverplacering Lundvik kom på tredjeplats. PS: Jag är bara så innerligt tacksam att inte fuldansen lockade till dans.

2 reaktioner på ”Melodifestivalen 2018/ M – MMMMM MMMMM

  1. Vad tycker du som frisör om Mariettes dreads frisyr? Gillar personligen inte den på henne. Har ju haft den i minst 4 år! En vän sa att hon hade den för att se längre ut. Kan ju vara så? Synd att benji vinner då låten inte är super. John är tillsammans med Jessica mina favosar. Ps. Af Ugglas nytolkning var supet!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.