Djupa squats & härliga grytor (Laga mat med Mió)

Det är måndag och efter helgens bravader känns det återigen gott att återgå till rutiner. Jag börjar som vanligt hos Pt-Jimmy och här ser ni en övning där jag squat-ar på med lite motstånd. Testa själv därhemma, ja det går bra utan tyngd också. Många (män) har svårt att hålla fotsulorna i backen medan de går ner i låg-läge:

Efter jobbet så gör jag en sorts improviserad gryta, ja Chrystella kommer över på besök. I en ugnssäker gryta häller jag 0,75 dl olivolja och 2 dessertskedar örtfiskkrydda som jag hittar i kryddhyllan. Rör om. Sedan gör jag en kylskåps-rens och blandar i 2 stortärnade block lax, 1/2 dl finhackad selleri, 2 grovhackade tomater, ett stort hackat korianderknippe, 1 kartong röda linser, 1/2 grovhackad purjo (tänk 3 cm bitar) 6 stora färska champinjoner grovhuggs också i + 1 röd grill-paprika. Jag rör om i detta MEN ovanpå detta häller jag sedan en mix av 1 dl vitt vin, en grönsaksbuljongtärning, 1/4 dl pressad citron, 1 tsk sesamolja, lite chili, 1 msk soya, flingsalt, svartpeppar (jag satte in ett glas med detta i micron så att buljongtärningen löste upp sig) Detta sätts in i grytan utan lock i 30 minuter på 200 grader och de sista 10 minuterna så lägger jag på ett lock. Mmm – delikat!

Glöm inte bort att varje måndag kväll är en:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.