Svensk Julafton på Maui

Och det hände sig på denna tid att vi på julaftonen vaknade upp i ett land som inte var vårt, i en temperatur som inte hade något med de norrbottniska köldgraderna att göra. Och vi såg att det var gott. Denna dag så tog vi sikte, inte mot Betlehems stjärna utan mot ett ”blow hole”, ett naturfenomen som vredgat underhöll med sin show.

Detta landskap på Hawaii är fullkomligt magnifikt. Det växer en regnskog bakom knuten, och plötsligt slår en enorm vattenpelare upp i ett lavalandskap som de allra mörkaste delarna av ”Sagan om ringen” borde ha spelats in på. Efter naturfenomen så stundar havets och vågornas glädje. I den känner jag mig fullkomlig.

Denna middag har jag och Zeb ansvar för. Han skalar potatis och gör ”Janssons temptation” medan jag rullar köttbullar, kokar sås och gör hel-rostade rosmarins-små-potatis. Hakiko bidrar med två underbara sallader och lite fisk och denna svenska julmiddag blir till ett uppskattat mästerverk.

Medan solen går ner så njuter vi av detta stora gäng på 17 personer och vi delar med oss av berättelser från jordens alla hörn. Det hela slutar med en stor akrobatik show där alla är inbjudna att visa sina färdigheter. Det vilar något storslaget i dessa snart-i-puberteten-barnen, ja deras kraft driver oss alla till de mest hjärtliga skratt och till en pånyttfödd energi.

Amen

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.