Gästbloggare under Sax & Maskins jubileumsvecka = Marie & Erica

Marie Gustavsson: Året var 2006 då jag entrade Sax & Maskin. Frisörelevs-jag och mitt skrala CV entrade salongen med hoppet om att få bli en i den färgstarka skara som jobbade på salongen. Mitt namn, Marie Gustafsson och en bild som föreställande en liten tjej med snedlugg och scarf. En fika med Seb och Mió och sen var det vi! Andreas, Birgit, Jannice, Mió och Seb. Mitt gäng. Jag var så stolt! Ännu idag känner jag stolthet över Er alla jag mött under den tiden. Lisa, Erica, Amanda, Frida och Jonna. Hundarna Java och Konsten jobbade även med oss.

Mió och Sebs fina sätt att alltid få en elev som jag att känna mig som en i skaran. Middagar, vinprovning, fester & bastubad i huset på östermalm, ständigt öppna hjärtan och resorna ( Barcelona, Nice, fotografering i sthlm med AMAE ) fick vi dela tillsammans. Panikångest attacken jag fick på planet till Nice, minns ni?

Eran enorma kunskap, stoltheten över yrket balanserat med finessen att få salongen att andas lyx. Jag som nykomling i denna värld absorberade in allt med stora nyfikna ögon & känner mig fortfarande som en av ”oss” En plats/salong i Luleå som stod för öppenhet, tolerans och en vidsynthet inför människor som jag vet har spelat STOR roll för många/mig.

Idag bor jag i Göteborg sedan 7 år tillbaka, Heter Marie Jensen (gifte mig och bytte efternamn för typ fem minuter sedan) och jobbar som frisör på Salong Bob på Linnegatan. Älskar mitt jobb, är stolt över vart jag började min resa. Jag har varken scarf eller snedlugg men en glad och varm bröstkorg efter att ha tagit ”en walk down the memorylane” Stort Grattis Sax & Maskin på 20-årsdagen! LOVE YOU!

 

Erica Johansson: Hello allihopa här kommer en sen summering av min tid på Sax & Maskin:Det är med värme i hela kroppen och ett stort leende denna tid gav mig, ja alla dessa galna fester och foto sessions. Kommer speciellt ihåg när vi skulle komma igång med salongens hårvisningteam ”Hairship Troopers” och då vi fotade oss bland vass och sedan vid hamnen. Det blev roliga och galna bilder som dock inte finns i min ägo.

Kommer väl ihåg en visning vi skulle ha på ”Lillan” där min modell INTE blev så nöjd med färgningen och då kom Mió på den briljanta idén att vi skulle nåla fast ett litet dock-smink-huvud på henne. Sagt och gjort, men hon blev inte så mycket gladare… Kommer oxå ihåg en visning nere i Göteborg där jag gjorde knall gula slingor på en modell med motivering att det snart är påsk.

Det var en galet rolig tid som tog slut alldeles för fort då jag tog mitt pick och pack och flyttade hem till Piteå och jobbade sedan 10år på Cau&Co för att sedan öppna min alldeles egna lilla lya ”Erica Klippare” där jag varit igång 2 år.

– Tack än en gång för de roliga åren med er och för all inspiration och minnen. Erica

2 reaktioner på ”Gästbloggare under Sax & Maskins jubileumsvecka = Marie & Erica

  1. Grattis till jubiléet!
    Den visningen på Lillan som Erika skriver om var jag med på ✌️
    Superkul! Och jag var inte den som blev missnöjd alltså.
    Jag var som alltid supernöjd med Sebastians påfund.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.