Gästbloggare under Sax & Maskins jubileumsvecka = Lisa & Ari

Lisa Liljedahl här. År 2000 hade jag efter att ha jobbat 3 år som frisör och 2 år konstskola ingen aning om vilken väg jag skulle välja. Seb och Mió frågade om jag inte skulle komma till Sax & Maskin. Vilken ära, såklart jag ville det. Jag hade all kreativitet och galenskaper inom mig men inte hamnat rätt, här fick jag hjälp att ta fram det. Jag växte otroligt mycket i teamet med Erica, Elisabeth, Birgit, Jannice, Mió och Sebastian.

Det jag minns mest är vår tid med ”Hairship Troopers”, vi for runt i hela Sverige, gjorde bejublade visningar likt rockstjärnor. Extensions, galna färger, hockeyfrillor och uthackade frisyrer var stort. Jag satte igång ett brandlarm i nån stad (visste aldrig vart vi var) då jag sprayade min rosa rockabilly frisyr. En svårslagen visning var den i Luleå då vi simulerade en flygning, med flygbiljetter, autentiska uniformer och passagerare.

Jag minns en av alla roliga pressfoton vi gjorde då jag och Elisabeth gjorde en u-sväng mitt på varvsleden då Mió skrek i luren – Ni har kört fel, vänd, vänd! Krock!! Haha, ut ur vraket klev vi iklädda enorma kreationer och sminkningar från out of space. Vilken syn. Vi hade alla våra hundar i ett rum i källaren, det blev en attraktion för kunder att gå ner å se alla skilda knasiga raser. Jag är otroligt tacksam för min tid där, den skapade mig till att bli en grym frisör. 2007 öppnade jag med Jannice en salong tillsammans. Vi hade den till 2014.

Idag har jag återgått till konsten och driver ett kreativt företagskollektiv tillsammans med min syster och åter igen få jobba under samma tak med min, tack vare tiden på Sax & Maskin själsfrände Jannice.

Grattis till 20-års jubileet, ni har haft ögat att alltid hitta rätt personal som blivit ett underbart gäng! Ni är grymma och jag är verkligen glad att min ”Frisördotter” Lova är hos er, bättre utbildning kan hon inte få.

 

Ari Koponen: Sax & Maskin 20 år, vill först ge er ett STORT MEGA GRATTIS – Underbara ni & vilka äventyr ni har & haft.

Sommaren 97 började jag hos er, ni var då den kreativa salongen som vågade göra något eget & jag ville hänga med på det tåget. Ni var mitt i 70-tals influensen i ny regi med väldigt fria tyglar & lite halvgalen deco som jag älskade.

Jag hade en väldigt snäll handledare ”Birgit” som jag inte såg så ofta eller jobbade ihop med, men vi ringde ibland & skrev små lappar. Men hon hade 3st killar som jag fick tips & trix av istället. Mió triggade mig att göra mitt bästa, vi sa att jag var färdig frisör trots att jag gick i 3an, samma gällde Sebastian. Så jag förstår Fredrik om du hade lite extra tankar redan då med alla underbara tokar i en och samma lokal. Men det var skönt att ha dig Fredrik som en lugn själ mitt i vimlet när man behövde snacka lite. Sebastian hade ett moment då han bytt kammen mot kniven på en långhårig tjej i stolen & det har aldrig varit så tyst som när det håret sakta åkte mot marken.

Det var en underbar tid jag var hos er fram till hösten 99, då jag direkt efter gesällen flög till London med enkelbiljett för att testa vingarna på egen hand. Jag önskar er all min kärlek & tokskap Kram/Ari

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.