Gästbloggare under Sax & Maskins jubileumsvecka = Birgit & Fredrik

Birgit Öhlund: Jag var med gänget från början, the fabulous four! (Mió, Seb, Fred o jag)

Jag minns hur vi satt hemma i Miós villa i Gammelstad (Timotejstigen?) och smidde planer för fullt, nu skulle äntligen drömmen bli sann. Sen länge tillbaka hade Mió och jag sagt, en vacker dag så gör vi nåt eget, och till slut kom den vackra dagen då vi slog upp portarna till vårt älskade Sax & Maskin!

Gröna medaljongtapeter, godisburkar i glas på den gamla kassadisken, fyllde med riktig kola i, som förr. Jag hade en svartvit kritstrecksrandig kavaj minns jag, vi var alla såå snygga på premiären!

Åren på Sax och Maskin går nästan ej att beskriva med ord, man måste ha upplevt för att veta, den känslan, den härliga atmosfären, dom roliga dagarna, dom galna dagarna och alla crazy upptåg vi upplevt tillsammans, med hundar och utan hundar. Vanliga jobbdagar, jobbdagar med guldkant, jobbresor, visningar, egna och andras, ibland med megafnitter om det bjöds på mousserande vin, vi höll oss framme då så att säga, resor, ja alla dessa fantastiska resor, stylingsessions, shower, fotograferingar. Roligast var dock våra egna shower som utmärkte sig och höjde sig över det vanliga, jag hann vara med på ett hörn.

För att inte tala om stämningen, stämningen på salongen och i teamet på Sax och maskin var/är vida välkänt, vi hade kul på RIKTIGT med varandra och alla kunderna, det stack ut, det var hjärtligt och jäkligt nice. Jag har ju hunnit med dom flesta av kollegorna som passerat genom åren, underbara människor och minnen är djupt rotade for life. Ari var min första (o kanske enda anställda då han jobbade på min stol några timmar per vecka då kidsen var små.

Minns särskilt då vi sopade banan på Berns, Årets Frisör, Erica och Sebbe, ni var allt bäst, vi var TVUNGNA att fira, MYCKET, sen skulle vi ju till Nice, mitt i natten på Arlanda i våra partystassar övernattade vi som värsta white trashet på bänk/golv, folk stirrade, vi utmärkte oss, vi käkade nattmackor på caféet, Frida dog av skratt och vi filmade en telefonmacka eller vad det nu var, roligt var det i alla fall, har tänkt på er och det då jag gått förbi där senare.

Frisörsaxen lade jag på hyllan i september 2013, efter 16 glada år på bygget (med undantag för ca tre barnlediga år i USA) och totalt lika många år till i branschen sen innan, dvs i frisöryrket drygt 30 år!! Det var delvis under tiden som ordförande i Norrbottens Frisörföretagare jag kände att det var kul och intressant att jobba med lite andra frågor och andra uppgifter, en organisation och medlemmar, utveckling strategier mm. Då kände jag att det var dags att utforska och testa något mer/annat, hade ju funderat länge och pluggat fristående kurser vid LTU, psykologi, arbetsledning, organisationsutveckling, gruppdynamik etc. Jag jobbade i föreningslivet som föreningsutvecklare till att börja med, sen lite konsultuppdrag som moderator, säljare och projektledare (invigde Luleå Energi Arena). From våren 2015 fick jag jobb på Visit Luleå som verkar inom besöksnäringen/turism, vi jobbar för att öka antalet besökare till Luleå som kommer för att äta, trivas, handla, gå till frissan, ta del av kultur och idrott mm, allt för att företagen i Luleå ska bli få ökad tillväxt och lönsamhet.

Saknar er alla och allt det roliga många gånger, ska bli så himla nice att ses igen, puss å kram på er alla.

Fredrik Bick: Hej igen! Jag arbetade på S&M från start -97 till -01 då jag valde att öppna egen salong. Fram till -06 drev jag eget men valde sedan att helt lämna frisörbranschen för en fortsatt ”karriär” i besöksnäringen och då framför allt på hotell. Jag jobbar idag som grupp, konferens och eventsäljare på Clarion Sense i Luleå.

Mina varmaste minnen från min tid på S&M handlar främst om den kreativa ”nybyggaranda” som fanns med från start. Ambitionen att öppna en kreativ mötesplats för, framför allt hårkonst men även annan typ av konst. Ambitioner som vi alla vet blev verklighet och fortfarande ”styr” den fantastiska verksamhet som ni än i dag driver.

Jag ser oxå tillbaka på den tiden med en stor personlig tacksamhet till Mió och Sebastian som blev stora förebilder för mig i min sökan efter normalitet mitt i min egna ”komma-ut-process”. Tack!

Jag kommer självklart oxå ihåg alla roliga fester vi hade på salongen, alla härliga kunder och långt bak i minnet ser jag en liten pojke som lånade toaletten och ”sprayade” den med diskmedel för att jävlas. Tror att han själv fick i ögat för vi trodde att han grät när han lämnade oss.

Grattis till S&M på födelsedagen!!

Kram till alla er som bidragit till succén och framför allt till Mió och Sebastian som konstant och oförtrutet jobbat mot framgången!

Kram

PS: Med på bilden här ser ni även Rosita som då också jobbade hos oss som hudterapeut!

1 reaktion på ”Gästbloggare under Sax & Maskins jubileumsvecka = Birgit & Fredrik

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.