Kulturfrossan ger sig inte – Daddy Issues MMM+

Rebecka Pershagen gör ett gästspel på Norrbottensteatern med sin monolog ”Daddy Issues”. Det hela rör sig om en timmes terapistund då Rebecka brottas med ett skuldbelagt ämne, nämligen om en ung kvinnas (sin egen?) dragning till äldre män.

Säkerligen har många av oss haft åsikter om när Anna Nicole gifte sig med J.Howard Marshall (PENGARNA!) Vad Melania ser hos Donald Tump (BERÖMMELSEN!) och vad Amber såg hos Johnny Depp (KNARKET?) Men vad säger vi om vår kompis berättar att hon endast dras till män i vår egen pappas ålder?

Vi får följa Rebeckas brottnings match i hennes tankar. Vi får höra hennes vänner invända mot hennes val och deras försök att guida henne ”rätt”. Jag tror att denna pjäs kan öppna många dörrar men själv får jag lite panik för att den blir så… privat? Fast det är kanske just det som är meningen, att man inte ska kunna fly åt något håll?

Jag börjar tänka runt ämnet och funderar på hur omvärlden skulle se på henne om hon endast drogs till unga män. Vad skulle skillnaden bli? Vilka skulle tycka bättre eller sämre om henne då? Om hon blott drogs till svarta män, till kvinnor eller till minoritetsfolk (japp, jag har en bekant som tillhör denna kategori) Om en man skulle ha stått på scenen och sagt att han bara drogs till unga tjejer hade han då setts som äckligare än om en kvinna hade uttryckt samma sak?

Men nu är det inte jag som gjort manuset utan jag får lite obekvämt (ja det är ingen föreställning som är tänkt att behaga) luta mig tillbaka och lyssna på Rebecka och hennes modiga, sorgsna, rebelliska och självutlämnande berättelse. (Fotograf: Linda Hörnfeldt)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.