Laga mat med Mió – Laxburgare i salladsfodral med småpotatis & brysselkål

Jag räknar 3 små oskalade potatisar/ person som jag kokar i saltat vatten. Då jag pickar dem med gaffeln och får känslan att det är 5 minuter kvar så slänger jag i 4 brysselkål/ person. I en skål så förbereder jag olivolja, 2 pressade vitlöksklyftor och lite flingsalt som jag sedan häller över den avrunna kokningen och rör om. Det hela slängs sedan in i ugnen på 200 grader i typ max 30 minuter eller tills de fått en gyllene färg.

Jag gör en färs av lax-rektanglar (1/ person) som jag finhackar, tillsätter ägg (2 ägg för 3 pers) lite ströbröd, fiskkrydda, peppar, salt, 1/2 kruka hackad färsk basilika, 1 stav hackad salladslök.

Jag förbereder ett alternativ för bröd och lägger ut salladsblad som bas. Jag steker 2 biffar/ person och lägger där på. Finhackad rödlök. En tomatskiva. En tsk pesto (jag väljer en med kapris i denna gång) och några blad färsk basilika.

När det är 10 minuter kvar på potatisen och brysselkålen så slänger jag in skivad portabello svamp som jag funnit i kylen. Se till att dessa också får olja på sig!

Sedan lägger jag upp allt på tallriken och ropar ”Kom och ät Amoranda och Zeb”. Jag är åter i Sverige.

13120628_10154757617524838_2124030547_o

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.