Pungklämmar-dagen

Kommer ni ihåg att jag skrev om att Movember-rörelsen fick mig skrida till aktion? Om inte klicka här! Jo idag var det då dags för etapp två och det var bara att dra ner underkläderna och låta den unge doktorn undersöka ens pung. Ja eftersom jag hade googlat hur en normal pung skulle typ se ut så anade jag oro i min hypokondriska sinne.

Det blev inte fullt så intimt som jag trodde, nej han hade plasthandskar på och de var ljusblå (jag vet att det finns svarta att köpa) Lite kläm och rull på pungkulorna och sedan nickade han att han förstod vad jag menade med att vänster sidotestikel var betydligt större än den högra (jag har bara försökt pungklämma mig en gång tidigare, men då fick jag så mycket panik att jag var tvungen att avbryta)

tumblr_lngplvumh41qe6jvxo1_500

Då stundade slutligen moment ”lysa med ficklampa genom pung i läkar-rum med neddragna persienner och släkt lyse”! Det ska ju alltid vara första gången för allt… Den lilla svullnaden till vänster visade sig med ficklampans hjälp att vara genomskinlig vilket då visade sig vara ett mycket gott tecken, typ ett bråck eller nåt, men för att vara riktigt säker så kommer jag att få göra ett ultraljud också här framöver (När man kollar genom gravidmagar så smörjer man ju in den med en sorts genomskinlig gelé, undra om man kommer att göra det mig mig också? #hoppfull)

Dagens goda nyhet var att mitt test som jag gjort vid förra mötet, ett sk. PSA test (man testar Prostata cancer) kom till baka. ”Hej. Prov för PSA var normalt och lågt på 1,2. Någon ytterligare uppföljning är inte nödvändig. Med vänlig hälsning, Hälsocentralen” 

Jag känner för att fira, eller hur gör man. Man måste ju fira varje seger mot sjukdom och död och i kylen ligger faktiskt en flaska bubbel…

– Se så alla mina manliga vänner, varenda kotte som jag känner (som har passerat 40) He er iväg nu mot vårdcentralen och ta Movember på allvar!

 

4 kommentarer till “Pungklämmar-dagen”

  1. Pingback: ta-hand-om-sig-själv-torsdag « Mon ami Mió

  2. Pingback: Ärrvävnad – Mon ami Mió

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.