Detox Day & ”Lyckligare nu”

Efter att i helgen ha blivit toppad till ytspänning av champagne, efter att ha blivit istoppad femrätters menyer av gastronomiska höjdare, är det nu dags att dra sig tillbaka och famlande försöka hitta rätt igen. Ja – det är dags för en detox kur. Skulle jag fortsätta i detta Paris-tempo skulle jag antingen dö av övervikt eller av alkohol och det är för sorgligt. Jag börjar tappert morgonen med en grönsaks juice som jag pressat själv av rödbeta, selleri, ingefära, citron och morot. Därefter rask fem kilometers promenad innan jobbet.

Lunchen är kultur och hälsa för kropp och själ, ja jag cyklar iväg på sopp-lunch på Norrbottens teatern där finaste Monica Lindgren uppträder med sin föreställning ”Lyckligare nu”. Jag har tidigare bara sett Monica i humor sammanhang tidigare, men här blir det ett djärvt kast och vi hamnar istället mitt in i historien om alkoholen som kavaljer och om hur den kan ödelägga. Det bästa och sorgligaste är att Monica berättar om sig själv och jag får panik bara att tänka att henne man och barn också sett denna fantastiska föreställning. Ett glas vin är ställt på en piedestal och runt den kretsar Monica som en livs och döds-dans och man är ibland lite osäker på om hon ska stjälpa i sig det eller om hon ska överleva. Hon varvar sin historia med sånger (vilken fin röst hon har!) och man blir alldeles berörd och snörvlig.

Har du möjlighet att se denna föreställning så gör det! Jag är helt övertygad om att den på nåt sätt kan tala till oss alla. I love you Monica, hurra för dig och hurra för din familj som stod kvar då det var som mörkast.

IMG_5593IMG_5595Monica LindgrenIMG_5598

Det blir wookade grönsaker och fisk till middag med massor med vatten. Magen känns ännu uppblåst och härjad, men det här är bara detox-dag ett. Fler ska följa och inom kort kommer formen att vara återställd och jag lycklig. Amen.

 

1 reaktion på ”Detox Day & ”Lyckligare nu”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.