en släng av autism

Jag har ett barn med autism så jag vet lite vad det går ut på. Idag får jag det själv, iallfall en släng av det.

Yen lockar med oss på palt-intag på polishuset. Medelhavsmannen är där, Zeb och BoBot likaså. Det är något som är fel, jag vet det på en gång. En poliskvinna känner Yen och de pratar med varandra. Jag känner inte poliskvinnan och kan inte delta i diskussionen men jag försöker tappert starta egna samtal vid det andra runt bordet. Det går inte riktigt, jag hör ändå bara deras prat. Jag väntar tills hon går.

Det blir inte bättre, för samtalstrådarna vävs så fort att jag inte hinner med i pratet innan nästa ämne är på gång. Jag känner inte igen trådarna heller, jag kan inget om varken Vasaloppet eller Magnus Ladulås. Alla stolar som dras fram och tillbaka i den stora salen låter FRUKTANSVÄRT illa. Har de skurat golvet med något nytt rengörningsmedel som gör att ljud förstärks? Aaaaa!

Samtidigt som jag ger upp att försöka vara med i pratet så hör jag ALLA diskussioner i hela matsalen. Samtidigt och lika högt som orden vid mitt eget bord så borrar de sig in i mitt huvud samtidigt som alla med flit drar sina stolar fram och tillbaka på golvet. Jag måste ut. Jag tar upp min Iphone och låtsastextar ett meddelande för att skapa mig en frizon. Det blir en temporär lösning, fri blir jag först då jag andas kall luft utanför restaurangen.

5 reaktioner på ”en släng av autism

  1. allt gott. Mest förvånad över att alla ljud helt plötsligt tornade upp så starkt. jag pratade med Yen och hon sa att hon upplevt samma sak. Vad som hände, en släng av autism, en lätt panikångestattack eller bara fel man på fel ställe vet jag inte. Jag får se om det händer igen och skärskåda det mer…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.